Projecten in Kenia

Sinds 2017 mogen we samenwerken met de volgende mensen/projecten.:

Straatkinderenproject 

De stichting Uwezo Uplift Foundation waar wij mee samen werken staat onder leiding van onze lieve vriendin Roselyn. Ze werkt samen in haar mooie team met Joël en Ann. Zij werken veelal in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia en ondersteunen daar de allerarmste gezinnen op sociaal, financieel, psychisch en educatief gebied. Zij willen door dit alles heen de Liefde van de Heere Jezus bekend maken. Er wordt hier gewerkt met een mooi systeem: door sponsoring van buitenaf kan een kind naar school  maar wordt ook tegelijkertijd het gezin gesteund in hun vaak erbarmelijke gezinsomstandigheden. Uwezo houdt nauwlettend het vervolg van het kind in de gaten en bezoekt regelmatig de (ouder(s)/ het gezin in de sloppenwijken om zo te zien waar ze hulp bij nodig hebben. Het kind moet goede schoolresultaten kunnen laten zien anders loopt het sponsorplan af. Dit is zo een goede stimulans voor het kind om goed te scoren op school.

Kinderkampen

Een goede vriend Harrison werkt in Nairobi,Kenia veelal onder schoolkinderen en pubers. Door middel van kinderkampen te organiseren met een mooi team om hem heen probeert Harrison kinderen uit de vreselijke omstandigheden van de sloppenwijken weg te krijgen voor een week om zo de kinderen te laten genieten van even een andere zorgeloze, mooie omgeving, waar vrede en rust is, waar genoeg eten en drinken is, waar gelachen wordt, waar sport en spel gedaan worden, waar ruimte is voor ontspanning, waar een luisterend oor is, waar een bed is, waar ze de Liefde van de Heere Jezus mogen ervaren en over Hem mogen leren. Harrison kan dit mooie werk mogelijk maken door de vele sponsors waar hij erg dankbaar voor is. Ook deelt Harrison Bijbels uit aan mensen en in gebieden die geen bijbel hebben of niet de middelen hebben er 1 te kopen. Harrison gaat soms ook naar gevangenissen om daar Bijbels uit te delen.

Bob deelt Bijbels uit

Een goede vriend van ons genaamd Bob gaat dagelijks de straat op en de bush in  om Bijbels uit te delen en het Woord van God te delen. In Kenia is er veel honger naar het Woord van God en zijn er veel Christenen die nog geen Bijbel hebben, puur omdat er geen geld voor is. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die de Heere Jezus nog niet kennen en ook geen Bijbel hebben. Wij zien Gods Woord en een leven met de Heere Jezus als het belangrijkste bezit en daarom vinden we het zo belangrijk dat er veel Bijbels uitgedeeld worden, ver weg en dichtbij! We hebben een vriend, Bob heeft een hart om mensen te helpen in Woord maar zeker ook in daad. Bob trekt het meest de bush in om de mensen op te zoeken. Mensen juichen daar wanneer ze een Bijbel krijgen! Wat een feest om dat gezien te mogen hebben!