11-10-2022                                     Psalm 107:1 Loof denk Heere want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig

Wat zijn we dankbaar voor de reis die we na 2,5 jaar hebben geboekt naar Kenia! Over 3 weken, op D.V. 3 November hopen we Kenia weer te gaan bezoeken. Wat zal het een emotionele ontmoeting zijn iedereen na zo'n lange tijd weer in de armen te kunnen sluiten! Roselyn en haar team zijn enorm druk om de laatste hand te leggen aan de nieuw gebouwde ziekenhuispost Baraka! Er moet nog veel gedaan worden en hopelijk kunnen we daar nog bij helpen als we er zijn. Er is ons gevraagd de ziekenhuispost te openen....hopelijk is het al zover klaar dat dat door kan gaan!

Het kinderwerk in het gebied van de Mount Elgon is enorm aan het groeien, wat fantastisch! Het team van Roselyn doet sport en spel met deze kinderen maar vertellen ook over het Evangelie. De zandvlo is erg actief hier en omdat veel kinderen geen schoenen aan hebben worden vele voetjes aangevreten door de zandvlo. Het team van Roselyn maakt de voetjes schoon, behandeld ze met speciaal hiervoor bestemde vloeistof en mede dankzij giften van Baraka Kleding kunnen er schoenen voor deze kinderen aangeschaft worden.

De winkel Baraka loopt enorm goed! Er wordt heel veel kleding aangeleverd en we krijgen het uitzoeken en prijzen nauwelijks bijgewerkt maar dat is een zeer goed teken! Zo komt er veel geld binnen om naar de lopende projecten te kunnen doneren. Wat zijn we dankbaar voor zoveel Zegeningen!

 

Er hebben zich afgelopen week ook weer 2 gezinnen aangemeld om een kindje te sponsoren vanuit de projecten van Uwezo Uplift Foundation. Deze gezinnen zal ik thuis bezoeken en ze uitleggen wat het sponsorplan inhoudt. We hebben contact met Roselyn via de telefoon zodat de sponsorouders kennis met haar kunnen maken en de lijntjes zo heel kort zijn. Dit wordt als zeer prettig ervaren.

We bidden Roselyn veel Zegen in haar werk bij de Mount Elgon! Dat het ziekenhuis tot veel Zegen mag zijn voor de zieken en hulpbehoevenden. We bidden dat God ons op deze plaats mag Zegenen. We zien uit wat we hier in de toekomst mogen gaan doen!

 

 

 

 

 

 

 

15-4-2022

Lieve mensen, met een ontzettend dankbaar hart maak ik bekend dat Baraka een andere lokatie heeft per 30 April. Mijn wens mag in vervulling gaan; een eigen pandje in een winkelstraat waar we een inloop mogen zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje en een stukje gezelligheid...of gewoon voor een bakkie, een bakkie Baraka! Een bakkie zegeningen! Wat een voorrecht om in zo'n mooi pand als de Veste terecht te mogen komen! Gewoon in Woerkum! Hoe gaaf is dat! Het was een lang gekoesterde droom en nu wordt het gewoon werkelijkheid. Natuurlijk is het spannend, een nieuwe plek, mensen moeten afscheid nemen van Giessen en hun weg zien te vinden naar Woerkum.....Maar ik vertrouw erop en ik weet zeker dat de Heere God ook met ons mee gaat naar Woudrichem toe! Baraka betekent zegening...we hebben de afgelopen jaren al zoveel Zegen mogen ervaren op dit mooie werk dus dan komt ook de verhuizing naar Woudrichem goed. Ik kijk er naar uit wat God voor moois gaat doen! Ik kijk uit naar nieuwe contacten, ik kijk uit naar mooie gesprekken tijdens de bakkies Baraka die we hopelijk veel mogen drinken met elkaar. Ik kijk uit naar wat er verder nog voor mooie ontwikkelingen zullen groeien in dit pand! Want de ideeën die dwarrelen rond in mijn hoofd. Zo erg dat ik er soms gewoon niet van kan slapen in de positieve zin!  Ik kijk uit naar mooie, vinted kledingstukken die ingeleverd en verkocht gaan worden! Dat de klanten met mooie pareltjes blij naar huis gaan! Maar voor nu kijk ik eerst uit naar zaterdag....de dag dat alles verhuisd gaat worden naar Woudrichem. Waar we gaan kijken hoe we alles gezellig in gaan richten! Vooral wil ik alle klussers bedanken voor al het harde werken wat ze de afgelopen weken hebben verricht! Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om te Veste tot een waar paleisje om te toveren! Het resultaat is prachtig!! Zonder alle hulp was dit nooit gelukt! Bedankt iedereen! Bedankt lieve meiden van vrijwilligsters, lieve vrienden die morgen, zaterdag mee gaan helpen verhuizen, wat moeten we toch zonder jullie hulp! Ik kijk uit naar het moment dat het lint doorgeknipt gaat worden zaterdag 30 April en we onze deuren in Woudrichem kunnen openen voor IEDEREEN! Van harte welkom allemaal in onze nieuwe winkel waar jullie hopelijk veel moois kunnen scoren aan kleding! Ik bid en hoop dat het een huis van Zegen mag zijn voor iedereen waar we de Liefde van de Heere Jezus door mogen geven! Veel liefs Ineke!

 

 

 

22 Januari 2022

Vandaag mocht Baraka voor het eerst haar deuren weer openen en wat was het gezellig! Om 9.30 uur stonden de eerste klanten al voor de deur te wachten om als eerste naar binnen te kunnen om de mooiste items te scoren! Om 10 uur ging de deur open en helaas konden niet alle wachtende klanten naar binnen ivm beperkte hoeveelheid klanten die naar binnen konden. Deze wachtende klanten konden heerlijk een kopje koffie nuttigen buiten!

Er is enorm veel kleding verkocht! En wat was iedereen weer blij te kunnen shoppen en geslaagd te zijn! Ook wij als team vonden het heerlijk weer open te kunnen gaan en onze klanten weer te ontmoeten!

Ook is er weer veel kleding in geleverd dus aankomende week weer volop werk en woensdag weer nieuwe kleding in de rekken!

Heel veel plezier met jullie nieuwe aankopen en hopelijk tot snel ziens weer!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December 2021

De website van Baraka gaat de lucht in! Hoe mooi is dat! Baraka mag steeds verder uitbreiden en dat is een enorme bemoediging en Zegen voor ons! We mogen echt Gods leidende Hand hierin zien en zijn hier dan ook erg dankbaar voor! 

Helaas moesten we half december de deuren sluiten vanwege de maatregelen rondom Covid. Gelukkig konden we op de laatste dag nog een geweldige actie houden waardor we gelukkig nog veel kleding hebben kunnen verkopen! En dit een prachtige opbrengst heeft opgeleverd! Deze tijd van helaas dicht moeten geeft ons als team wel weer even de ruimte en tijd om alle kleding uit te zoeken, het pand schoon te maken en alles weer in te richten om in het voorjaar weer open te kunnen gaan met de mooiste voorjaarskleding! U kunt nog steeds uw kleding inleveren ook al zijn we nu gesloten. Neem dan even contact op met Ineke voor een moment om de kleding in te leveren.

->->->->

In Kenia mag het werk ook allemaal doorgaan! We hebben laatst weer een prachtig bedrag over kunnen maken naar Roselyn en haar team van Uwezo Uplift Foundation. Roselyn is in de bergen van Kenia een klein ziekenhuisje aan het bouwen, hier mogen we financieel aan bijdragen. De bouw is nu zo ver gevorderd dat de ramen erin kunnen, de ramen zal Baraka sponsoren. Roselyn was hier erg blij mee! Er kan weer verder gebouwd worden als er weer geld binnen komt. Ook zijn ze actief met het bezoeken van de allerarmsten in de bergen. KInderen hebben hier veel last van zogenoemde Jiggers, dit zijn zandvlooien. Omdat de kinderen hier geen schoenen dragen, gewoonweg omdat er geen geld voor is, worden de voetjes aangevreten door deze vlooien. Voetjes worden hierdoor misvormd en het is heel erg pijnlijk. Baraka kon bijdragen aan de aanschaf van schoenen en laarsjes voor de kinderen hier!

Door foto's mee te sturen naar de app die klanten van Baraka (kunnen) ontvangen waren er veel mensen geraakt en spontaan kwam de vraag op of ze misschien financieel een gift konden overmaken of een kindje konden sponsoren. Wat raakte me dit enorm! Dat er mensenharten begaan zijn met de allerarmsten en ze willen steunen! De tranen rolden over mijn wangen maar ook over die van Roselyn vertelde ze me!

Roselyn en Ann gaan hiermee aan de slag. Geïnteresseerden krijgen in het nieuwe jaar zo snel mogelijk informatie hoe het in zijn werk gaat. Wilt u ook graag een kindje sponsoren? Vraag dan in de winkel of via de website/app naar informatie.